taxi on road in dubai with palm tree and burj al arab in the distance

#SejurÎnDubai: Cum ajungi in Dubai din Abu Dhabi?

Sunt turiști care, atunci când aleg să petreacă un sejur în Dubai, optează pentru zborurile disponibile pe ruta București-Abu Dhabi. De multe ori, prețurile biletelor de avion sunt mult mai accesibile, acesta fiind unul dintre argumentele care le motivează alegerea. E în regulă, mai ales că e foarte ușor și ieftin să ajungi din Abu Dhabi în Dubai, indiferent că ai ales să faci transferul către Dubai cu taxiul, autobuzul sau autobuzul transfer-privat. 

Stația de transport în comun este situată fix la ieșirea din aeroport, deci nu trebuie să vă deplasați mult în exteriorul aeroportului. Condițiile de călătorie sunt excelente și sigure. Timpul de parcurgere a distanței este cam același pentru toate opțiunile de transport precizate și se face în aproximativ două ore. În schimb, prețul face diferența. Astfel:

  • pentru o călătorie cu taxiul din Abu Dhabi până în Dubai veți plăti, în medie, 300 AED (depinde in ce zona sunteti cazati in Dubai).
  • varianta transferului privat cu autobuzul, în opinia noastră, este de preferat în cazul în care sunteți un grup de trei persoane. De altfel, nu este rentabil să alegeți un astfel de mijloc de transport pentru a călători de la Abu Dhabi la Dubai. 
  • autobuzul rămâne cea mai ieftină variantă de a călători de la Abu Dhabi la Dubai. Autobuzul circulă din oră în oră și se poate lua chiar din stația din fața aeroportului. Biletul costă 35 de AED. Aceste bilete speciale se pot achiziționa atât din aeroport (se poate achita cash sau card), cât și din autobuz. Pe lângă varianta biletului, există și opțiunea de a cumpăra un card (NOL) care se emite pe loc și pe care îl poți reîncărca ori de câte ori e nevoie pentru a te deplasa cu mijloacele de transport în comun atât din Abu Dhabi, cât și din Dubai. Aceste carduri pot fi achiziționate din stațiile de transport public, unde există ghișee sau aparate speciale. De precizat e ca aceste autobuze circula din ora in ora (inclusiv noaptea) iar durata calatoriei este de aproximativ 1h30min , ultima statie fiind IBN Battuta, de unde puteti lua taxi sau metroul.
  • program autobuz

După cum se poate observa, nu e deloc dificil și nici costisitor să efectuați transferul de la Abu Dhabi la Dubai. E știut faptul că în Dubai este ieftin să folosești taxiul pentru a te deplsa de la un obiectiv la altul și, spre deosebire de alte destinații de călătorie, chiar nu trebuie să vă faceți griji că riscați să plătiți mai mult decât face cursa. Toate mijloacele de transport, inclusiv cele de transport în comun, sunt curate și dotate cu aer condiționat, astfel încât turiștii să se simtă bine și confortabil. Veți observa că e foarte probabil să întâlniți șoferi cu care puteți purta tot felul de convesații, cu bun simț și care întotdeauna vă vor respecta alegerea de a nu discuta cu ei, dacă nu doriți. După cum bine știți, cei din Dubai au o educație aparte în privința turiștilor. Am putea chiar să spunem că manifestă un cult al turiștilor. Ei prețuiesc turiștii și le oferă cele mai bune servicii, asta pentru a-i convinge să revină în Dubai ori de câte ori își doresc o vacanță perfectă. 

One thought on “#SejurÎnDubai: Cum ajungi in Dubai din Abu Dhabi?”

  1. radukk 19/06/2022

    foarte bine spus! noi am calatorit cu autobuzul si a fost bine…
    Am facut o ora, aeer conditionat,etc.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published.